Läänemaa toidunädal: sügisene maitserännak üle kogu maakonna

2.-12. oktoobrini kestev Läänemaa Toidunädal on kogu maakonda haarav maitsete festival, mis toob kokku toidukohad, vabaühendused ja kogukonnad Vormsist Virtsuni.

 

Toidunädal toob fookusesse meie oma toidu – selle kvaliteedi, mitmekesisuse ja inimesed, kes seda valmistavad. Soovime pakkuda mõnusaid maitseelamusi, tuua inimesi kokku ning näidata, kui rikkalik ja inspireeriv võib olla kohalik sügisene tooraine.

 

Läänemaa Toidunädal 2025 ajakava
Läänemaa Toidunädal 2025 ajakava

 

Toidunädala jooksul pakuvad kuus kohalikku toidukohta spetsiaalseid menüüsid, kus säravad Läänemaa parimad sügisesed toorained ja kokkade loovus:

 

  • Hapsal Dietrich (02.-12. oktoober)
  • Nõva Mõisa kohvik (4.-5. ja 11.-12. oktoober)
  • Puhvet Kapp (06.-12. oktoober)
  • Roosta Resto (5.-12. oktoober)
  • Trühvlid&Sidrunid (02.-11. oktoober)
  • Dirhami Kalakohvik (2.-5. oktoober ja 9.-12.oktoober)

 

Lisaks restoranide erimenüüdele ootab huvilisi rida inspireerivaid sündmusi, mis tutvustavad Läänemaa toidupärandit, tervislikke toitumisharjumusi, hoidistamise oskusi ning pakuvad võimalust kokata koos noorte, kogukondade ja kohalike meistritega:

 

 

Läänemaa toidunädal toimub MTÜ Kodukant Läänemaa ühisprojekti “Kohalikud maitsed 2025” raames ning seda rahastatakse Euroopa Maaelu Arengu Põllumajandusfondist.