Läänemaa toidunädalal pakub Hapsal Dietrich eelroana Läänemere ahvena ceviche’t passionivilja vinegreti ja Dietrichi leivaga. Retsept koosneb ceviche’st, passionivilja vinegretist ja avokaadokreemist. Rooga serveeritakse kalamarja ja leivakrõpsuga.
Retsept (1-2 inimesele)
Ceviche
1 tk ahvenafileed
0,5 tšillit
0,5 sibulat
30 g päikesekuivatatud tomateid
10 g värsket koriandrit
2 spl oliiviõli
1 laim
soola, pipart
Haki tšilli, sibul ja päikesekuivatatud tomatid ja koriander. Lõika ahvenafilee kuubikuteks. Riivi laimikoor ja pressi mahl. Sega kõik koostisosad kausis kokku ning maitsesta soola ja pipraga.
Passioni vinegrett
1 passioonvili ehk granadill
25 g apelsinimahla
30 sidrunimahla
25 g toiduõli
25 g oliiviõli
20 g agaavisiirupit
15 g tšillit
soola
Koori passionivili ja sega kõik koostisosad ühtlaseks vinegretiks. Maitsesta soolaga.
Avokaadokreem
1 avokaado
50 g oliiviõli
1 sidrun
soola
Puhasta avokaado ja purusta koos oliiviõli ja sidrunimahlaga. Maitsesta soolaga.