Läänemere ahvena ceviche passioni vinegreti ja Dietrichi leivaga

Läänemaa toidunädalal pakub Hapsal Dietrich eelroana Läänemere ahvena ceviche’t passionivilja vinegreti ja Dietrichi leivaga. Retsept koosneb ceviche’st, passionivilja vinegretist ja avokaadokreemist. Rooga serveeritakse kalamarja ja leivakrõpsuga.

Retsept (1-2 inimesele)

 

Ceviche

1 tk ahvenafileed

0,5 tšillit

0,5 sibulat

30 g päikesekuivatatud tomateid

10 g värsket koriandrit

2 spl oliiviõli

1 laim

soola, pipart

 

Haki tšilli, sibul ja päikesekuivatatud tomatid ja koriander. Lõika ahvenafilee kuubikuteks. Riivi laimikoor ja pressi mahl. Sega kõik koostisosad kausis kokku ning maitsesta soola ja pipraga.

 

Passioni vinegrett

1 passioonvili ehk granadill

25 g apelsinimahla

30 sidrunimahla

25 g toiduõli

25 g oliiviõli

20 g agaavisiirupit

15 g tšillit

soola

 

Koori passionivili ja sega kõik koostisosad ühtlaseks vinegretiks. Maitsesta soolaga.

 

Avokaadokreem

1 avokaado

50 g oliiviõli

1 sidrun

soola

 

Puhasta avokaado ja purusta koos oliiviõli ja sidrunimahlaga. Maitsesta soolaga.