Haugikotleti retsepti on kirja pannud peakokk Demo Kaev.
Haugikotlet
500 g haugufileest valmistatud hakkliha
2 kuhjaga spl majoneesi
85 ml 35 % vahukoort
2 spl hapukoort
150 g pankot või ise valmistatud riivsaia värske till sool pipar
Paneerimiseks panko ja maisijahu
Valmista hakkliha ja sega kokku majoneesi, vahukoore, hapukoore ja pankoga.
Lisa hakitud till ja maitseained.
Jäta valmis hakkmass külmkappi maitsestuma, vähemalt tund.
Vormi pätsikesed 150 g kaaluga ja vormi kotleti kujuga.
Praadida kuumas õlis ühelt poolt kuldpruuniks ja keerata. Enne praadimise lõppu lisa pannile 1-2 spl koorevõid ja praadida kotlette mõlemalt poolt veel 30 sekundit.
Tee proovimaitsemine, selleks murra kotlett pooleks ja vaata kas sisu on piisavalt kuumutatud. Vajadusel võib üleküpsetada ahjus 200 kraadi ja 5-6 min.
Avalehe pilt: Loode-Eesti pildipank / Autor: Silver Raidla